ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Καρδιολόγος στις Σέρρες

Βιογραφικό ιατρού

Καρδιολόγος στις Σέρρες

Καρδιολόγος στις Σέρρες Dr. MSc. Σταματοπούλου Εύα.

Η γιατρός Καρδιολόγος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη των Σερρών. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Σόφιας.

Διετέλεσε την υπηρεσία της υπαίθρου στο:

  • Κέντρο Υγείας Ροδολίβους
  • Π.Ι. Δραβίσκου
  • Κέντρο Υγείας Ηράκλειας.

Ειδικεύτηκε στην Παθολογία για δυο χρόνια στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών (Α΄ Παθολογική κλινική) και ακολούθως στην Καρδιολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “Άγιος Παύλος”.

Στα πλαίσια της ειδικότητας εκπαιδεύτηκε στην παιδοκαρδιολογία και στις συγγενείς καρδιοπάθειες στη Β’ Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική του Π.Γ.Ν. Θεσσαλονίκης “ΑΧΕΠΑ”. Μετά τη λήψη της ειδικότητας εργάστηκε για ένα χρόνο ως ειδικός καρδιολόγος στη Νεφρολογική Κλινική του Γ.Ν. Θεσσαλονίκης “Άγιος Παύλος” με κύριο αντικείμενο, την καρδιακή ανεπάρκεια σε νεφροπαθείς υπό τεχνητό νεφρό ή περιτοναϊκή κάθαρση και την υπερηχογραφική τους μελέτη.

Παρακολούθησε με επιτυχία για δυο χρόνια τον κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονία με θέμα τη διοίκηση μονάδων υγείας. Συμμετείχε σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διαθέτει συγγραφικό έργο με δημοσιεύσεις σε ιατρικά περιοδικά. Επίσης παρακολούθησε μετεκπαιδευτικά μαθήματα για την οργάνωση και διεκπεραίωση κλινικών μελετών (Certificate of Completion of Good Clinical Practice for Clinical Trials) καθώς και την υπερηχογραφική 3d απεικόνιση.



Συνεργασίες με κλινικές και διαγνωστικά κέντρα

  • Επιστημονικά υπεύθυνη καρδιολόγος στην ιδιωτική κλινική “Ευθυμίου Δ. Ι.Κ.Ε.”
  • Καρδιολόγος στο εξειδικευμένο διαγνωστικό κέντρο “Euromedinet” για τη διενέργεια σπινθηρογραφημάτων αιμάτωσης μυοκαρδίου
  • Καρδιολόγος στο κέντρο αποκατάστασης “Ανανέωση”.


Είναι μέλος της Ελληνικής καρδιολογικής εταιρείας και μητέρα τριών παιδιών.

Κλείστε τώρα ένα ραντεβού Online και μαζί θα πολεμήσουμε όλα εκείνα που “ενοχλούν” την καρδιά σας…

Με εκτίμηση

Dr. MSc Σταματοπούλου Εύα

Χρήσιμες συμβουλές για εσάς

Ανάλογα με την ηλικία εξαρτάται η συχνότητα που θα πρέπει να κάνετε ένα Check up. Ανεξαρτήτου ηλικίας ο ετήσιος καρδιολογικός έλεγχος είναι απαραίτητος
Η απάντηση είναι ΝΑΙ και το τονίζω. Πλέον η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θεωρεί απαραίτητο τον καρδιολογικό έλεγχο σε έναν αθλητή λόγω των πολλών αιφνίδιων θανάτων που έγιναν μέσα σε αγωνιστικούς χώρους. Ένας προληπτικός έλεγχος είναι ότι καλύτερο για την υγεία του αθλούμενου και του προπονητή.
Οι αρτηρίες που τροφοδοτούν με αίμα την καρδιά και την αγκαλιάζουν σαν στεφάνι, ονομάζονται στεφανιαίες αρτηρίες. Διαχωρίζονται σε δεξιά και αριστερή στεφανιαία αρτηρία. Το αρχικό τμήμα της αριστερής ονομάζεται στέλεχος και στη συνέχεια μοιράζεται στον πρόσθιο κατιόντα στη περισπώμενη αρτηρία και στη συνέχεια σε μικρότερους κλάδους.
Η χοληστερίνη είναι μια ουσία που κυκλοφορεί στο αίμα και συνδέεται με την ανάπτυξη της αθηρωματικής πλάκας στις αρτηρίες, με σημαντικότερο επακόλουθο την στεφανιαία νόσο. Η χοληστερίνη που μετράμε στο αίμα πρέπει να εξειδικεύεται σε "καλή", υψηλής πυκνότητας (HDL) και σε "κακή", χαμηλής πυκνότητας (LDL). Η καλή χοληστερίνη αντιστοιχεί στην ποσότητα της χοληστερίνης που απομακρύνεται από τα αγγεία μας, με αποτέλεσμα οι ψηλότερες τιμές HDL να δρουν προστατευτικά απέναντι στο ενδεχόμενο στεφανιαίας νόσου και εμφράγματος, ενώ η κακή LDL χοληστερίνη αντιθέτως, αντιστοιχεί στην χοληστερίνη που κατακάθεται στο τοίχωμα του αγγείου και σχηματίζει την αθηρωματική πλάκα.
Ανώτατα όρια στο γενικό πληθυσμό είναι τα 140mmHg για τη συστολική (14 "μεγάλη") και τα 90mmHg (9 "μικρή") πίεση. Η πίεση του αίματος μεταβάλλεται διαρκώς ανάλογα με την κατάσταση του σώματος και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η ελαστικότητα των αρτηριών, ρυθμιστικούς μηχανισμούς του νευρικού συστήματος και τη λειτουργία των νεφρών. Στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο η δίαιτα χωρίς αλάτι, η άσκηση και η διατήρηση του σωματικού βάρους. Σε σοβαρότερες περιπτώσεις θα χρειαστεί και φαρμακευτική αγωγή με μία ή και περισσότερες ομάδες φαρμάκων.
Διακοπή καπνίσματος Τα καρδιαγγειακά οφέλη από την διακοπή καπνίσματος είναι αδιαμφισβήτητα. Κάποια από αυτά είναι σχεδόν άμεσα, ενώ κάποια άλλα χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να εκδηλωθούν. Ο καρδιαγγειακός κίνδυνος ενός ασθενή που έχει διακόψει το κάπνισμα ισοδυναμεί με κάτι ενδιάμεσο μεταξύ αυτού ενός ενεργού καπνιστή και ενός μη καπνιστή. Η διακοπή του καπνίσματος σε έναν ασθενή, που έχει υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου είναι ίσως το πιο σημαντικό μέτρο δευτερογενούς πρόληψης. Η καρδιαγγειακή θνητότητα ελαττώνεται σημαντικά μέσα στους πρώτους έξι μήνες από τη διακοπή του καπνίσματος.
Στεφανιαία νόσος είναι η προοδευτική πάχυνση των τοιχωμάτων των αρτηριών λόγω αθηροσκλήρωσης. Αθηροσκλήρωση είναι η εναπόθεση χοληστερόλης, λίπους και ασβεστίου. Το πεπαχυσμένο τοίχωμα δημιουργεί στένωση στο αγγείο με αποτέλεσμα την ελαττωμένη διέλευση αίματος προς τον καρδιακό μυ. Προσομοιάζει κατά κάποιο τρόπο με το φαινόμενο που παρατηρείται στους σωλήνες ύδρευσης από τα άλατα.
α. Φρούτα, λαχανικά, προϊόντα ολικής άλεσης: Περιέχουν φυτικές ίνες, οι οποίες –εν μέρει- εμποδίζουν την απορρόφηση της χοληστερίνης των φαγητών από τον οργανισμό. β. Ελαιόλαδο: Πρόκειται για λίπος φυτικής προέλευσης. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και μονοακόρεστα λιπαρά, που αυξάνουν ελαφρώς τα επίπεδα της ‘καλής’ χοληστερίνης. γ. Ξηροί καρποί: Περιέχουν φυτικές ίνες και στερόλες, που εμποδίζουν την απορρόφηση της χοληστερίνης. δ. Λιπαρά ψάρια (Σολωμός, σαρδέλα, σκουμπρί): Αυξάνουν την ‘καλή’ χοληστερίνη και μειώνουν τα τριγλυκερίδια λόγω των ω-3 λιπαρών οξέων που περιέχουν. ε. Σουσάμι και τα προϊόντα του

Χρησιμοποιώντας ένα πιεσόμετρο (σφυγμομανόμετρο). Οι οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθήσει ο εξεταζόμενος πριν τη μέτρηση της αρτηριακής πίεσης είναι: - να μην έχει πιει καφέ και να μην έχει καπνίσει τουλάχιστον μισή ώρα πριν - η μέτρηση γίνεται σε καθιστή θέση , αφού ο εξεταζόμενος ξεκουραστεί για περίπου 5 λεπτά - να είναι χαλαρός, ήρεμος και σε ευχάριστο περιβάλλον - η πλάτη να ακουμπά στη ράχη της καρέκλας και το μπράτσο να είναι ακουμπισμένο σε σταθερή επιφάνεια (πχ τραπέζι) - η περιχειρίδα του πιεσόμετρου να εφαρμόζει καλά πάνω στο βραχίονα και αν το μανίκι είναι σφιχτό θα πρέπει να αφαιρείται - η περιχειρίδα πρέπει να βρίσκεται περίπου στο ύψος της καρδιάς Καλό θα ήταν να γίνουν 2 μετρήσεις και να αποφεύγεται η μέτρηση όταν ο εξεταζόμενος έχει πονοκέφαλο ή όταν είναι εκνευρισμένος ή μετά από έντονη κόπωση, γιατί η μέτρηση δεν θα ανταποκρίνεται στην πραγματική πίεση.
Για την επιτυχημένη ρύθμιση της πίεσης είναι πολύ σημαντική η συνεργασία του ασθενή με τον γιατρό του. Υπάρχουν επτά σημαντικοί τομείς που ο ασθενής θα πρέπει να συμμετάσχει ενεργά στη διαδικασία αντιμετώπισης και θεραπείας της υπέρτασης. 1. Βελτίωση των διατροφικών συνηθειών, με υιοθέτηση μιας μεσογειακού τύπου διατροφής και μείωση της χρήσης αλατιού 2. Φυσική δραστηριότητα, σε καθημερινή βάση 3. Διατήρηση φυσιολογικού σωματικού βάρους 4. Διαχείριση του άγχους 5. Διακοπή του καπνίσματος 6. Συμμόρφωση στην φαρμακευτική αγωγή, που έχει χορηγήσει ο θεράπων ιατρός 7. Μείωση της λήψης αλκοόλ Ακολουθώντας τις παραπάνω οδηγίες, θα αυξηθούν πολύ οι πιθανότητες καλής ρύθμισης της αρτηριακής πίεσης. Επιπλέον, όσοι δεν πάσχουν από υπέρταση, βάζοντας στην καθημερινότητα τους ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής, μπορούν να: - ελαττώσουν τις βασικές τιμές της αρτηριακής πίεσης - επιβραδύνουν ή σταματήσουν την εμφάνιση αρτηριακής υπέρτασης και επομένως να αποτρέψουν όλες αυτές τις επιπλοκές που η υπέρταση μπορεί να προκαλέσει στο καρδιαγγειακό σύστημα.
Τόσο η μέτρηση στο ιατρείο όσο και στο σπίτι μπορεί να παράσχει πολύτιμες πληροφορίες στον θεράποντα ιατρό σχετικά με τη διάγνωση αλλά και το θεραπευτικό πλάνο που πρέπει να ακολουθηθεί.
Υπάρχουν παράγοντες κινδύνου που δίνουν το έναυσμα για την έναρξη της νόσου. Μερικοί από αυτούς είναι στο χέρι μας να τους αλλάξουμε. Στην κατηγορία αυτή υπάγονται το κάπνισμα, η υψηλή αρτηριακή πίεση, η υψηλή χοληστερόλη, το υψηλό σάκχαρο, το αυξημένο σωματικό βάρος, η έλλειψη σωματικής άσκησης και το άγχος. Υπάρχουν παράγοντες όμως που μας ακολουθούν από την γέννησή μας και δεν μπορούμε να τους αλλάξουμε. Το θετικό οικογενειακό ιστορικό για στεφανιαία νόσο, το φύλο (οι άνδρες είναι πιο ευάλωτοι), ο διαβήτης και η ηλικία ανήκουν στους παράγοντες αυτούς. Το σημαντικότερο έστω και μετά μία εγχείρηση στεφανιαίας παράκαμψης είναι ο έλεγχος των παραγόντων κινδύνου για να επέλθει επιβράδυνση της στεφανιαίας νόσου.
Το κυριότερο σύμπτωμα είναι η στηθάγχη. Η στηθάγχη προκαλείται από την μειωμένη μεταφορά αίματος στον καρδιακό μυ. Σε κάθε ασθενή η στηθάγχη παρουσιάζεται με διαφορετικό τρόπο. Μπορεί κάποιος να αισθανθεί πόνο στο στήθος ή πίεση που επεκτείνεται στον λαιμό, στη σιαγόνα ή στα χέρια. Άλλοτε εμφανίζεται σαν δυσφορία ή δυσκολία στην αναπνοή και άλλες φορές σαν δυσπεψία. Συνήθως ακολουθεί την άσκηση ή την προσπάθεια, το άγχος ή την υπερβολική ικανοποίηση, την έκθεση στο κρύο ή και το υπερβολικό γεύμα όπου ο καρδιακός μυς θα πρέπει να λειτουργήσει σε μεγαλύτερο βαθμό. Σε πιο σοβαρές μορφές της νόσου η στηθάγχη μπορεί να εμφανισθεί και σε ηρεμία. Οι γυναίκες συχνά έχουν διαφορετικά σημεία εμφάνισης στεφανιαίας νόσου. Μπορεί να αισθάνονται ζαλάδες, να κουράζονται ευκολότερα ή ακόμα να διαμαρτύρονται για πόνο στα δόντια. Εάν η ροή του αίματος περιορισθεί σημαντικά σε κάποια περιοχή του καρδιακού μυός το αποτέλεσμα μπορεί να είναι το έμφραγμα δηλαδή η νέκρωση του τμήματος αυτού. Ο πόνος του εμφράγματος αντίθετα με τον πόνο της στηθάγχης δεν περνά με υπογλώσσια και ξεκούραση.
Η αρτηριακή υπέρταση μπορεί να προκαλέσει βλάβες σε πολλά όργανα του σώματος, όπως στην καρδιά, τον εγκέφαλο, τα νεφρά, τους οφθαλμούς και τα αγγεία. Επειδή είναι μια ασυμπτωματική πάθηση, είναι πιθανό πολλές από αυτές τις βλάβες να μην διαγνωστούν έγκαιρα. Η αρρύθμιστη υπέρταση ευθύνεται για: - 67% των καρδιακών επεισοδίων - 77% των εγκεφαλικών επεισοδίων - 74% της καρδιακής ανεπάρκειας - τη νεφρική ανεπάρκεια (δεύτερη αιτία της) - την επιδείνωση της εγκεφαλικής δυσλειτουργίας και της νόσου Alzheimer
Στα αρχικά συμπτώματα της λοίμωξης από τον SARS-CoV-2 μπορεί να περιλαμβάνεται αίσθημα παλμών και θωρακική δυσφορία. Ανάμεσα στα θανατηφόρα περιστατικά από τον Covid-19, το 11,8% των ασθενών χωρίς υποκείμενη καρδιαγγειακή νόσο εμφάνισε ουσιαστική βλάβη ή επεισόδια καρδιακής ανακοπής κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους. Αυτά οφείλονται στη συστηματική φλεγμονώδη απάντηση καθώς και σε διαταραχές του ανοσολογικού συστήματος που εμφανίζονται με την πρόοδο της νόσου. Η ελληνική καρδιολογική εταιρεία προειδοποιεί πως πέρα από τα κλασικά συμπτώματα πυρετού και δύσπνοιας, πρέπει να δίνεται σημασία και αναζήτηση ιατρικής βοήθειας σε κάθε ύποπτο σύμπτωμα διαταραχής της καρδιαγγειακής κυκλοφορίας όπως ταχυκαρδία, θωρακικός πόνος, υπέρτασή ή υπόταση.
Ολική χοληστερίνη: φυσιολογική τιμή: κάτω από 200mg/dl, οριακή τιμή: 200-220mg/dl, υψηλή τιμή: από 220mg/dl και πάνω Καλή χοληστερίνη (HDL): άνδρες: πάνω από > 45mg/dl, γυναίκες: πάνω από 50 mg/dl Κακή χοληστερίνη (LDL): φυσιολογική τιμή: κάτω από 130mg/dl, οριακή τιμή: 130-160mg/dl, υψηλή τιμή: 160mg/dl και πάνω. SOS: η κακή (LDL) χοληστερίνη πρέπει να είναι κάτω από 100mg/dl όταν υπάρχει στεφανιαία νόσος, αρτηριοσκλήρυνση καρωτίδων, ανεύρυσμα αορτής, σαχκαρώδης διαβήτης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, πρέπει να είναι κάτω από 70mg/dl. Αν και το ύπαρ παράγει την απαραίτητη για τον οργανισμό χοληστερίνη, αυτός την προσλαμβάνει ενίοτε από τις διάφορες τροφές. Η υψηλή χοληστερίνη οφείλεται, τις περισσότερες φορές σε υπερκατανάλωση των ‘ένοχων’ τροφών.

Τι είναι το έμφραγμα

Η καρδιακή προσβολή απειλεί άμεσα την ζωή. Οφείλεται σε σοβαρές αρρυθμίες πάνω σε έδαφος οξέος ή παλαιού εμφράγματος μυοκαρδίου. Το έμφραγμα του μυοκαρδίου οφείλεται σε αιφνίδια απόφραξη ενός κλάδου των στεφανιαίων αρτηριών λόγω ρήξης ή διάβρωσης της αθηρωματικής πλάκας και δημιουργίας θρόμβου ο οποίος αποφράσσει πλήρως την υπεύθυνη στεφανιαία αρτηρία με αποτέλεσμα την διακοπή της κυκλοφορίας του αίματος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη νέκρωση μιας περιοχής του μυοκαρδίου. Είναι γνωστό ότι το οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου – καρδιακή προσβολή- είναι πρώτη αιτία θανάτου σε άνδρες και γυναίκες παγκοσμίως. Τα καλά νέα είναι ότι σήμερα υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία, που σώζει ζωές, προλαμβάνει αναπηρίες αλλά υπό έναν όρο: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ και όσο δυνατόν αμέσως μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων. Η υποψία και μόνο ενός εμφράγματος δεν αφήνει περιθώρια για παράτολμους ελιγμούς, για πρόχειρες επί τόπου διαγνώσεις χωρίς νοσοκομείο, ούτε για ηρωισμούς. Στην προκειμένη περίπτωση, η υπομονή είναι από επιζήμια μέχρι θανατηφόρα. Εάν το έμφραγμα που δίνει τα πρώτα σημάδια του είναι σοβαρό- πράγμα που δεν μπορεί να εκτιμήσει παρά μόνο ένας γιατρός και, μάλιστα, με τη βοήθεια ειδικών μηχανημάτων- η σωτηρία βρίσκεται στην έγκαιρη διακομιδή σε νοσοκομείο.
Σε περίπτωση εμφάνισης των συμπτωμάτων αυτών πρέπει να δράσετε άμεσα κι η πρώτη σωστή αντίδραση είναι να καλέσετε ασθενοφόρο. Μην οδηγήσετε και μην αφήσετε να σας πάνε με αυτοκίνητο. Οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ- 166 είναι ευαισθητοποιημένοι και κάνουν το καλύτερο δυνατό αντιδρώντας άμεσα και σίγουρα δίνουν προτεραιότητα αν περιγράψετε τα χαρακτηριστικά συμπτώματα. Η θεραπεία μπορεί να αρχίσει στο ασθενοφόρο. Μπορείτε να πάρετε υπογλώσιο αν σας το έχει συστήσει ο γιατρός σας. Κάθε χρόνο πολλοί συμπατριώτες μας, φίλοι, συγγενείς μπορεί να πάθουν καρδιακή προσβολή και να πεθάνουν. Υπ’όψιν ότι από αυτούς που πεθαίνουν περίπου οι μισοί πεθαίνουν την πρώτη ώρα μετά την έναρξη των συμπτωμάτων και πριν φθάσουν στο νοσοκομείο. Πολλοί θα μπορούσαν να επιζήσουν με την γρήγορη αντιμετώπιση. Αντιμετώπιση: Καλούμε ασθενοφόρο και λέμε ότι ο υποψιαζόμαστε καρδιακή προσβολή. Αν ο πάσχον ζητήσει το γιατρό του, καλούμε και το ασθενοφόρο και το γιατρό του. Εάν δεν υπάρχει τηλέφωνο, μεταφέρετε επειγόντως τον ασθενή στο νοσοκομείο. Βάζουμε τον πάσχοντα να καθίσει άνετα. Η ημικλινής στάση με το κεφάλι και τους ώμους υποστηριζόμενα και τα πόδια λυγισμένα είναι συνήθως η καλύτερη Αν ο πάσχων διατηρεί τις αισθήσεις του, του δίνουμε τα γνωστά υπογλώσσια χαπάκια που μπορούν να βοηθήσουν τα άτομα που ήδη πάσχουν από κάποιας μορφής καρδιοπάθεια. Αν δεν υπάρχουν ένα χεράκι βοηθείας δίνει η κοινή ασπιρίνη η οποία έχει αντιθρομβωτικές ιδιότητες. Του δίνουμε ασπιρίνη και του λέμε να την μασήσει αργά, τοποθετώντας την κάτω από τη γλώσσα, ώστε να απορροφηθεί πιο γρήγορα από τον οργανισμό. Προσοχή, όμως: η ασπιρίνη μπορεί να είναι σωτήρια μόνο για όσους δεν αντιμετωπίζουν πεπτικά προβλήματα, δεν είναι αλλεργικοί σε αυτήν ή δεν έχουν άλλες παθήσεις στις οποίες απαγορεύεται η χρήση της. Διατηρείστε τους αεραγωγούς ανοικτούς. Εάν σταματήσει να αναπνέει, εφαρμόστε την τεχνητή αναπνοή στόμα με στόμα. Εάν δεν έχει σφυγμό εφαρμόστε καρδιακές μαλάξεις Τοποθετείστε τον ασθενή σε καθιστική ή ημικαθιστή θέση. Κρατήστε τον ασθενή ζεστό, σκεπάζοντας τον με μια κουβέρτα ή παλτό.
Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν ισχυρό πόνο στο κέντρο του στήθους, που είναι πιεστικός και κρατά αρκετά λεπτά, δυσφορία και βάρος στο στήθος που μπορεί να αντανακλά στα χέρια, ώμους, σιαγόνα ή στομάχι. Επίσης έντονη εφίδρωση, ναυτία, εμετό, μεγάλη αδυναμία, ωχρότητα στο δέρμα και δυσκολία στην αναπνοή. Ο ασθενής καταβάλλεται από αγωνία και φόβο. Πόνος στο στήθος ή προκάρδια δυσφορία. Αυτό μπορεί να είναι μια δυσβάσταχτη πίεση, βάρος, στενοχώρια που μπορεί να είναι ήπια ή πολύ έντονη. Διαρκεί λίγα λεπτά ή φεύγει και ξανάρχεται. Μπορεί να είναι δυσφορία – μούδιασμα σε ένα ή στα δύο χέρια, στην πλάτη, τον αυχένα, τα σαγόνια ή στο πάνω τμήμα του στομάχου. Δυσκολία στην αναπνοή με την έναρξη του πόνου ή πριν την έναρξη του πόνου. Ναυτία, έμετος, σκοτοδίνη, κρύος ιδρώτας. Πιο σπάνια – άτυπα συμπτώματα μπορεί να είναι ανησυχία, αδυναμία, ατονία.
Εάν ο ασθενής σταματήσει να αναπνέει, τότε εφαρμόζουμε την τεχνητή αναπνοή στόμα με στόμα. Εάν δεν έχει σφυγμό τότε εφαρμόζουμε καρδιακές μαλάξεις. ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ Μην δίνετε φαγητό ή ποτό. Σε καμία περίπτωση ο ασθενής, δεν θα πρέπει να κάνει οποιαδήποτε προσπάθεια ανάνηψης βήχοντας διότι μπορεί να επιφέρει τραγικά αποτελέσματα για την υγεία αναφέρει το American Heart Association. Η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία δεν εγκρίνει την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, με τον βήχα που έχει πάρει ευρεία δημοσιότητα στο Διαδίκτυο!

Τι είπαν οι ασθενείς μας

Σαμαρτζίδης Σάββας

Εξαιρετική γιατρός με πλήρη κατάρτιση και γνώση. Την εμπιστεύτηκα για μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση με τον πατέρα μου με βαρύ ιστορικό και έφερε εις πέρας την όποια δυσκολία. Την ευχαριστώ πολύ....

Γεωργιάδης Αθανάσιος

Φοβερή γιατρός, με υπομονή και πλήρη επεξήγηση στην εξέταση. Τη συνιστώ.

Παπαδόπουλος Σωκράτης

Έκανα τον ετήσιο καρδιολογικό μου έλεγχο και επειδή δεν έχω κάποιο πρόβλημα έτσι ώστε να έχω "τον γιατρό μου", αυτή τη φορά ήρθα στην κυρία Σταματοπούλου. Ένα θα πω: Από φέτος έχω τον γιατρό μου.

Σκαρλάτου Ευθυμία

Είχα ένα πρόβλημα με αρρυθμίες και επισκέφθηκα για πρώτη φορά τη γιατρό. Με πολύ μεγάλη υπομονή και μελέτη στο πρόβλημα μου καταφέραμε και λύσαμε αυτό που με βασάνιζε καιρό. Την ευχαριστώ πολύ.

Μάλγαρη Σουλτάνα

Νιώθω την υποχρέωση να πω τα καλύτερα λόγια για τη γιατρό. Πρώτη φορά γνώρισα γιατρό που έδειξε τόση σημασία για το πρόβλημα μου. Η βοήθεια της ήταν πολύτιμη. Εξαιρετική.

Call Now Button